Onze vakantiewens het afgelopen jaar was een waarlijk groots en opvallend natuurgebeuren te bezoeken, waar dan ook ter wereld.

Onze vakantiewens het afgelopen jaar was een waarlijk groots en opvallend natuurgebeuren te bezoeken, waar dan ook ter wereld. Na lang dubben, want er gebeurt best veel natuur, vooral buiten ons land, viel de keus op Westley. Wat daar te zien was, getuigde van een immense grootsheid. Natuurgebeuren, passief en actief antropogeen gebeuren, natuurontwikkeling zowel als potentiële en actuele waarden waren daar ruimschoots aanwezig, maar dan een dimensie groter. Westley ligt in Sacramento Valley in Californië. Sacramento Valley ziet er ongeveer zo uit als de Noordoostpolder, er zitten alleen geen kieviten. Waarom dan naar Californië in plaats van naar het Donderboerveld of Appelscha? Westley is zo aantrekkelijk, omdat er een gigantische brand woedt in een kilometerlang meer van bandenopslag…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden