Zijn oordeel over de Nota Belvedere, het voorproefje aan de vooravond van de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening, is vooralsnog zuinig. Dr. Koos Bosma, docent Architectuurgeschiedenis en Stedenbouw van de Twintigste Eeuw aan de VU in Amsterdam, keurde de intenties van de nota en classificeerde het gebodene als een boterham met ontevredenheid.

Zijn oordeel over de Nota Belvedere, het voorproefje aan de vooravond van de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening, is vooralsnog zuinig. Dr. Koos Bosma, docent Architectuurgeschiedenis en Stedenbouw van de Twintigste Eeuw aan de VU in Amsterdam, keurde de intenties van de nota en classificeerde het gebodene als een boterham met ontevredenheid. Het verleden een rol laten spelen in de toekomst, de de saus die Belvedere aan de nieuwe inrichting van de ruimte toevoegt, komt hem op zich smakelijk voor, maar hij mist voorlopig de ingrediënten die deze verfijning werkelijke inhoud moeten gaan geven.
Is het overigens ook niet een beetje nieuwe wijn in oude zakken, zo vraagt hij zich af. Want wie de geschiedenis een beetje kent (en Bosma wordt vanuit zijn beroep geacht dat te doen) weet dat ook in …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden