Nu Friesland. Dat is al veel eerder uit elkaar gevallen en trouwens ook nooit zo groot geweest. Het ligt net als Engeland aan de Noordzee, de taal lijkt op het Engels, en het wordt bevolkt door al even eigenzinnige types. Het heeft bovendien iets met water, is er zelfs van dooraderd en tot 1932 aan drie zijden door zilte baren omringd, het had een rijke landadel, telt talloze brassbands en koestert meer of minder curieuze sporten. Daar cricket, darts, golf en polo, hier kaatsen, korfballen, skûtsjesilen en fierljeppen. Meestal hartstochtelijk, dikwijls fanatiek beoefend. En ja, net als in Engeland, veel onderling levensbeschouwelijk gekibbel en betweterij. Welbeschouwd twee eilanden, met bewoners die uitmunten in kankeren op het eigen land, maar kritiek van elders?. ‘Right or wrong my c…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden