In stad en platteland slaat de informatie en educatie toe. Bewoner en toerist moeten op de hoogte gebracht worden wat de omgeving hen biedt. Noorderbreedte heeft een aantal personen hun menig gevraagd over deze bordjescultuur. Is het zinvol, overbodig, grappig of irritant.

In het Reitdiepgebied ligt het wierdedorpje Oostum. De bebouwing op de wierde bestaat uit een kerk, twee kleine huisjes en een boerderij. Aan de voet van de wierde staat nog een klein huis. In de directe omgeving aan de rand van de wierde bevinden zich nog twee boerderijen. Het is een van de geliefde plekjes om ‘buitenlanders’ de sfeer van het wierdengebied in het Reitdiepdal te tonen.
Het kerkje is het meest gefotografeerde kerkje van Groningen. Dat heeft niet alleen te maken met de fraaie ligging op de afgegraven wierde, maar ook met het feit dat dit 13e eeuwse godshuis het enige is waarvan de nok van het zadeldaktoren dwars op de nok van het schip staat. Dat het dak van de kerk voor een groot deel bestaat uit de oorspronkelijke holle en bolle pannen, de zogenaamde monniken en nonnen…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden