Hans Elerie heeft dit jaar de Landviewprijs gekregen. Deze prijs ingesteld door het Bureau Landview te Hoorn is bestemd voor een persoon of organisatie die middels een publicatie de historisch-geografische kennis van een bepaald gebied of landsdeel heeft vergroot.

Hans Elerie is historisch geograaf en al jaren een zeer gewaardeerde medewerker van Noorderbreedte en maakt deel uit van de redactieraad. Elerie is sinds 1979 directeur van de vereniging Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe(BOKD) en directeur van de Stichting Historisch Onderzoek en Beleid. Ook is hij een dag per week werkzaam op het Keuning Instituut te Groningen. Verleden jaar promoveerde Elerie op een
studie getiteld ‘Weerbarstig Land’, een historisch-ecologisch onderzoek naar twee landschappen in Noord-Nederland te weten Koekange en de Reest.

Tot verbeelding sprekende activiteiten
In het juryrapport wordt de keuze toegelicht: ‘Het belang van zijn persoon is, dat hij al heel vroeg was doordrongen van de maatschappelijke betekenis van de historische geografie. Dit kwam bij h…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden