Een Broken Circle heeft Drenthe al jaren, maar dit belet beeldend kunstenaar Adri A.C. de Fluiter niet nog een cirkel naar deze provincie te halen. Het landartproject De Gewascirkel van de Japanse kunstenaar Nobuo Mitsunashi is een van de elf projecten die in juni samen de manifestatie Natuur@kunst.nl vormen in het Nationaal Park Dwingelderveld. 'Een publieksgericht kunstproject', aldus De Fluiter over de veertien kilometer lange route over de immense heidevelden, langs bos, vennetjes en boekweitakkers.

Het is een mooi afsluitend project voor Adri de Fluiter, die dit jaar stopt met zijn werk voor Kunst & Cultuur Drenthe. Eigenlijk had hij al lang in zijn hoofd een grote manifestatie te organiseren, internationaal als hij zelf bezig is. Een plek had hij aanvankelijk ook al in zijn hoofd. Het Boomkroonpad bij Borger, maar zijn bezoek aan dit massatoeristische oord viel goed verkeerd. ‘Geen fijne locatie: van die hoge bomen, donker. Het lag niet lekker.’ Een gesprek met Staatsbosbeheer bracht uitkomst. Dwingelderveld. Zeshonderd hectare natuurgebied. ‘Ik was helemaal van streek, dit is geweldig. Fietspaden, wandelroutes, al die prachtige plekken in het veld, mooie bosachtige stukken. Ik dacht onmiddellijk: dit moet het worden.’ Zijn enthousiasme viel goed bij Staatsbosbeheer. Kunst in…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden