'Word wakker', roept Nicolien overspannen. Ik reageer meteen. 's Ochtends is het enige moment van de dag dat ik klaar wakker kan worden.

‘Word wakker’, roept Nicolien overspannen. Ik reageer meteen. ’s Ochtends is het enige moment van de dag dat ik klaar wakker kan worden. Het is vijf uur en ik denk dat Nicolien een vos tussen de ganzen heeft bespeurd. ‘Wakker worden’, herhaalt ze ietwat hysterisch. Dat is ongewoon voor Nicolien, dus ik vrees het ergste. ‘De zon gaat boven Meertens op’, zegt ze paniekerig. Nicolien let er op of de hemellichamen zich wel nauwkeurig aan hun banen houden. ‘Wat is daar verkeerd aan?’ vraag ik, want ik heb geen flauw benul van de strekking van de waarneming. ‘De zon is boven Meertens opgegaan, maar hij gaat normaal om deze tijd altijd bij de Van Voorns op. Dat is wat ze voorspelden. De aardas is verschoven en dat komt door de conjunctie van drie planeten. Nu krijgen we hier het weer van Marok…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden