Zolang mijn vrouw, die ook al zo jong niet meer is, zich kan herinneren hangt dit bordje er al. Het hangt naast een hek, langs de oude weg van Groningen naar Peize, vlak voordat het dorp begint.

Zolang mijn vrouw, die ook al zo jong niet meer is, zich kan herinneren hangt dit bordje er al. Het hangt naast een hek, langs de oude weg van Groningen naar Peize, vlak voordat het dorp begint. Het hek geeft toegang tot een weilandje waar nog enige dieren grazen, maar veel dieper dan dertig meter is het niet; daar dan wordt het met ‘schaam’groen begrensd. Daarachter is iets heel anders uitgebroed dan een broedreservaat doet vermoeden. Het broedreservaat is daar niet alleen te betreden, maar volledig geconfisqueerd door lelijke bedrijfsgebouwen en woningen, begrensd door de nieuwe weg rond Peize, richting Roden.
Vroeger was het uitzicht vanaf het hek weids tot aan Roderwolde. Dat beeld is dus drastisch veranderd zoals de foto aangeeft. De schoonheid van het landschap heeft helaas de bou…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden