De stationsrestauratie van Groningen is prachtig. De ober kijkt: 'wat zeg je daarvan?' maar misschien bedoelt hij het royale glas sherry. De bediening zit strategisch opgesteld en schiet naar voren als er iemand binnenkomt.

De stationsrestauratie van Groningen is prachtig. De ober kijkt: ‘wat zeg je daarvan?’ maar misschien bedoelt hij het royale glas sherry. De bediening zit strategisch opgesteld en schiet naar voren als er iemand binnenkomt.

Naar schapen kijkend uit het dieseltje realiseer ik me dat ik voor tachtig procent uit herinnering ben gaan bestaan. Ik zie alleen nog dingen die een plaats hebben in mijn herinnering; niets is nieuw, niets verwondert. Alleen creëren geeft nog verwondering. De verrukte verwondering van een kind dat met blote voeten door het natte gras loopt. Vakanties zijn herkenning van de film waarop ik het al eens heb gezien.
Het vermogen om gelukkig te zijn verdwijnt. Maar Bolsward had ik nog nooit gezien. Surrealisme verrast ook nog.
Een pauw op een hekje langs de spoorbaan. D…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden