De werkwijze van Dirk Hakze (42, Sneek) en Theo Cazjmir (37, IJlst) mag dan wel veel overeenkomsten vertonen met die van hun jazzy kunstcollega’s, wat de bezoekers van het badstrand deze zomer konden aanschouwen, waren toch wel degelijk twee schilders. Zelf eruitziend als twee kleurige wandelende schilderijen waren ze maanden als een gek bezig met een metamorfose van het strand. Duizend witte panelen op palen veranderden in de loop van de zomer in een streng in het gelid staand maar toch mediterraan aandoend veld vol expressionistische landschappen. En die badgast die de moeite nam door het zand naar het topje van een van de duinen rond het project te ploeteren, werd daarvoor beloond met de aanblik van het een gigantisch ‘pompêbled’, het rode hartje in de Friese vlag; een vorm die werd …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden