Een nieuw jaar staat voor de deur: het jaar waarin Noorderbreedte zijn 25ste verjaardag viert. Dat zilveren jubileum willen we, samen met onze lezers, op een grootse manier vieren. Achter de schermen is al maandenlang gewerkt om van 2001 een bruisend en gedenkwaardig jaar te maken. Noorderbreedte is tenslotte wel iets méér dan een tijdschrift!

Het jubileumjaar gaat in februari officieel van start met het festival Schrijvers om de Noord op Schiermonnikoog. Noorderbreedte en de mede-organiserende Cultuur Historische Vereniging ’t Heer en Feer van het eiland nodigen u van harte uit om bij dit unieke evenement aanwezig te zijn (zie informatie hiernaast).
In het voorjaar verschijnt het jubileumboek Alles wordt anders, de metamorfose van Nederlands Noorden. Bekende schrijvers op dit gebied geven daarin hun visie op de ontwikkeling van het noordelijke landschap door de jaren heen. Dat is overigens niet de enige speciale uitgave, volgend jaar. Zoals u van ons gewend bent, verschijnen er ook weer meerdere themanummers, ditmaal met een zilveren randje. Eén daarvan is de special Gastvrij Noord-Nederland, een onverbloemde uitnodiging om …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden