De freule staat enigszins uit het lood, het is bijna alsof ze met haar linkerhand leunt op kop van een zittende Dalmatiër, die op zijn beurt weer aanhankelijk tegen haar aanduwt. De twee houden elkaar in evenwicht. Rechts van haar staat een collie die waakzaam naar links kijkt, de neus spits vooruit alsof er ergens vanachter de eeuwenoude eiken gevaar dreigt.

De freule staat enigszins uit het lood, het is bijna alsof ze met haar linkerhand leunt op kop van een zittende Dalmatiër, die op zijn beurt weer aanhankelijk tegen haar aanduwt. De twee houden elkaar in evenwicht. Rechts van haar staat een collie die waakzaam naar links kijkt, de neus spits vooruit alsof er ergens vanachter de eeuwenoude eiken gevaar dreigt. ‘Ja, ze gehoorzaamden mij heel goed maar ze waren lang niet altijd vriendelijk voor de bezoekers van de Klinze’,zou ze jaren later zeggen. Een hoofddoekje om, een korte bontjas aan, een rok, een maillot, en op bontlaarsjes is ze op de oprijlaan blijven stilstaan, alsof ze niet verder durft. Met angstige ogen kijkt ze de wit besneeuwde wereld in, richting het hek waar eeuwenlang passerende dorpelingen als in een reflex hun hand aan …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.