We zijn via Hindeloopen en Sloten naar Stavoren gereden en kregen ruzie over het Fochteloërveen. John is doorgereisd en ik ben gebleven

We zijn via Hindeloopen en Sloten naar Stavoren gereden en kregen ruzie over het Fochteloërveen. John is doorgereisd en ik ben gebleven. Op het pleintje bij de sluis komen eenden bij me scharrelen. Als ik alleen ben zie ik altijd vogels. Daar ging de ruzie over. Er komen ook mussen en op het muurtje zit een meeuw. Een reiger scheert laag over het water. De eenden kibbelen om een steentje en proberen het één voor één in hun snavel te pletten. In de haven duikt een fuut.

Sinds het bon ton is om de jacht not done te vinden zijn er geen vogels meer in het Fochteloërveen, ook geen korhoenders. Alleen nog kraaien en vossen. Ze vreten samen de eieren en de jongen op. De kraaien in de bomen en de vossen op de grond. De kraaien- en vossenstand gedijt er goed, te goed.
Een spreeuw in zomer- of …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden