Op een ochtend na de avond en de nacht in Hotel de Ville is het washandjescriterium geboren: het washandje als teken en manifestatie van het oog voor detail van de logementhouder.

Het miezerde toen we de Oude Boteringestraat binnenreden en halt hielden voor een gevel met twee kloeke ramen. Iemand van het hotel bracht de auto in de garage. Iemand anders ging ons voor naar de kamer, waar het ruim was, het plafond hoog, het tapijt dieprood, waar een royale schrijf- c.q. eettafel stond, een groot en ? dat voel je meteen ? uitmuntend bed, en waar je langs zware velours gordijnen in banen van verschillende soorten rood uitzicht hebt op een renaissancistische gevel aan de overzijde. Het was al Pasen en het sneeuwde buiten.

Bono en Kohl
Bono van de Ierse popgroep U2 sliep hier toen hij de f…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.