Over de inrichting en de kwaliteiten van het landelijk gebied wordt veel gepraat en geschreven. Misschien wel te veel. Duurzaamheid, integraliteit, kwaliteitsslagen, impulsen, leefbaarheid, functiedragers, speerpunten, kansen, verrijking of versterking van functies; het zijn terminologieën die de overheid veelvuldig bezigt in de uitleg van haar activiteiten.

Over de inrichting en de kwaliteiten van het landelijk gebied wordt veel gepraat en geschreven. Misschien wel te veel. Duurzaamheid, integraliteit, kwaliteitsslagen, impulsen, leefbaarheid, functiedragers, speerpunten, kansen, verrijking of versterking van functies; het zijn terminologieën die de overheid veelvuldig bezigt in de uitleg van haar activiteiten. Veel toehoorders die niet tot de ambtelijke kring behoren, moeten raden naar de inhoud en worden onverschillig. En dat is jammer, want het beleid gaat toch over zeer wezenlijke zaken. De inrichting en de kwaliteit van het platteland ervaren we namelijk dagelijks. Daarbij kan het twee richtingen op: of we dromen weg en genieten met volle teugen, of we ergeren ons bij het zien van veel lelijkheid. Als reactie op het ambtelijk jargon k…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden