Ingewijden zijn er goed van op de hoogte, dat er een directe lijlijnverbinding bestaat tussen het kleine kerkje van Leens, met de prachtige muurschilderingen, en de contra-reformatorische basiliek van Scherpenheuvel in Vlaanderen.

Ingewijden zijn er goed van op de hoogte, dat er een directe lijlijnverbinding bestaat tussen het kleine kerkje van Leens, met de prachtige muurschilderingen, en de contra-reformatorische basiliek van Scherpenheuvel in Vlaanderen. Regelmatig volgen amateurs zoals wij deze route met onze zelfgemaakte wichelroedes. Vrijwel probleemloos maken we de tocht naar het zuiden. Slechts bij de Hollandse Waterlinie doen zich wat moeilijkheden voor en is het zoeken naar de juiste lijlijn. Dat komt door de kunstmatige verstoring van het hydrologisch systeem ter plaatse, maar vooral ook door de overgang van het protestantse naar het rooms-katholieke fluïdum. Daarna volge men de E9 en het dal van de Demer en de Laak en via een zaak met honderden, manshoge Chinese vazen komt men uiteindelijk op de top v…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden