Rubriek over buitenlanders die om een of andere reden (tijdelijk) in Noord-Nederland verblijven. Hoe denken zij over het noordelijke landschap en zijn bewoners?

Shilpa Chikara (1969) is geboren en getogen in Ghaziabad, een voorstad van New Delhi. Ze is in 1997 in Nederland gekomen vanwege haar werk, een promotie-onderzoek naar verstedelijkingsprocessen in India, waarvoor ze tweederde van de tijd in India doorbrengt. Inmiddels is ze getrouwd met een Nederlander. Ze denkt dat ze wel graag weer in India zou willen wonen, maar is door haar huwelijk ‘verdeeld’ geraakt over twee culturen en landen. Eén ding is zeker: haar Indiase paspoort wil ze absoluut houden.

In de donkere dagen voor kerst rijden we door het Groninger platteland voor een Indiase kijk op het ons zo vertrouwde landschap. Het is onverwacht winters voor de tijd van het jaar, de vorst kleurt het landschap wit. Het mistige weer wekt de suggestie dat het nooit meer licht zal worden. Het…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden