Een literatuurfestival ontsproten aan het brein van het jubilerende tijdschrift Noorderbreedte, dat al 25 jaar veel natuur, landschap, cultuurhistorie, architectuur en kunst in zijn pakket heeft, maar daar drie dagen lang een grote dosis proza en poëzie aan toevoegde. Zestien Noordelijke dichters/schrijvers uit Groningen, Friesland en Drenthe kwamen op uitnodiging naar Schiermonnikoog om daar bezoekers en eilanders voor te lezen uit eigen werk.

Nu is het lezen van een goed boek op zich op Schiermonnikoog geen unicum. Niemand kijkt verbaasd wanneer een van de gasten in de lounge van Hotel van der Werff in een van de rode fauteuiltjes Homerus in zijn moerstaal zit te lezen en ook de schappen in de plaatselijke boekhandel zijn over het algemeen ruim voorzien van de betere titels. Maar een complete invasie van schrijvers/dichters met aanhang en fans, dat is toch wel even andere koek dan die je normaal bij bakker Klontje haalt. Een literatuurfestival ontsproten aan het brein van het jubilerende tijdschrift Noorderbreedte, dat al 25 jaar veel natuur, landschap, cultuurhistorie, architectuur en kunst in zijn pakket heeft, maar daar drie dagen lang een grote dosis proza en poëzie aan toevoegde. Zestien Noordelijke dichters/schrijvers …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.