De grote boerderij Vledderhof, met herenhuis, ligt in het gelijknamige landgoed ten noorden van Vledder. Een statig oprijlaan voert langs bossen en landschappelijk fraai gelegen cultuurlandpercelen met vennetjes naar de schitterend verbouwde boerderij van het architectenechtpaar Cor en Sibylle Kalfsbeek, die het gebouw met zes en een half hectare grond in 1998 kochten.

De grote boerderij Vledderhof, met herenhuis, ligt in het gelijknamige landgoed ten noorden van Vledder. Een statig oprijlaan voert langs bossen en landschappelijk fraai gelegen cultuurlandpercelen met vennetjes naar de schitterend verbouwde boerderij van het architectenechtpaar Cor en Sibylle Kalfsbeek, die het gebouw met zes en een half hectare grond in 1998 kochten.
Het gebouw was toen nog als boerderij in gebruik, maar er werd ook een tiental kamers verhuurd aan studenten van de tuinbouwschool in Frederiksoord. Het landgoed rond de boerderij is sinds 1974 eigendom van Het Drentse Landschap.

De Vledderhof dateert van 1834 en is in 1875 uitgebreid tot het huidige gebouw. Later zijn er verbouwingen en uitbreidingen gepleegd, zoals een wagenloods, een veeschuur, een stookhut en een aa…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden