Hoog tussen de bomen ligt een jacht op bokken. Er staan twee vrouwen op het dek met een emmer en een schoonmaakmiddel. Op de bodem staan mannen met kopjes koffie in de hand. De bomen gaan over in een bos van aluminium.

Hoog tussen de bomen ligt een jacht op bokken. Er staan twee vrouwen op het dek met een emmer en een schoonmaakmiddel. Op de bodem staan mannen met kopjes koffie in de hand. De bomen gaan over in een bos van aluminium. Een man met een flab-zonne-bril koopt een kaartje bij de parkeer automaat.
Het is voorjaar en de zon schijnt.

Een kauwtje probeert een veel te grote tak in een duiventil te krijgen. Op de grond zijn kippen druk bezig in hun eigen wereld. Witte kippen. Een witte kip zie je doordat daar de achtergrond ontbreekt. Ik heb eens een kip getekend achter gaas. Door de achtergrond weg te laten zag je de kip. Door de gaten van het gaas te arceren waar het licht op de kip viel zag je het gaas. Iets kan er zijn door er niet te zijn.

Wijk van polyester
Het uitleggebied van Hindeloo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden