Het enfant terrible van Coevorden fietst rondjes om de ganzenhoedster op het plein. De bediening is kortademig, heeft een zestiger-jaren-horeca snor en een strak overhemd met korte mouwen.

Het enfant terrible van Coevorden fietst rondjes om de ganzenhoedster op het plein. De bediening is kortademig, heeft een zestiger-jaren-horeca snor en een strak overhemd met korte mouwen. Hij werkt gelijkmatig en snel. Als er een bestelling wordt geplaatst staat hij in de looprichting van de bar. Daar staat z’n chef met ook een grote zestiger-jaren-horeca-snor en die maakt de bestelling dan klaar tussen het poleren door.
Na een rit van uren, langs de grens tussen zand en veen, had ik gedacht stijlvol te dineren op het kasteel. Maar helaas, er was een gezelschap zei de uitbaatster trots. Dus zit ik op het plein.

De kortademige bediening brengt m’n nagerecht. Een blikje vruchten met slagroom. Ik ben de enige snob in het uitgaansleven van Coevorden en heb bami gegeten. Om leuk mee te do…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden