De grote zaal van het Gasuniegebouw vormde op 21 september het podium voor de jubileumbijeenkomst van de Stichting Noorderbreedte, die als titel Noorderbreedte presenteert had meegekregen.

Voorzitter Jan Stellema heet een goedgevulde zaal met een nog voortdurend aangroeiend aantal goede vrienden en bekenden hartelijk welkom. George Herfkens van het Frank Mohrinstituut licht vervolgens de beelden toe, die gedurende negentig minuten als filmisch decor aan de ogen van de aanwezigen zullen voorbijtrekken. De film, van de hand van media vormgever Robert Keun, biedt een overzicht van 25 jaar Noorderbreedte. Fragmenten uit eerdere films en televisieprogramma’s worden afgewisseld met 25 onderwerpen die ooit in het tijdschrift aan de orde kwamen. Covers uit alle jaargangen ? van pionier Han Jansen tot de huidige grafisch vormgever Irma Boom – flitsen in vogelvlucht voorbij, om aandacht strijdend met degenen die in het hier en nu achter de microfoon plaatsnemen.

Alles wordt ander…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden