‘Het is geen toeval dat jij de Gutenbergprijs hebt gekregen’, mailde ik begin dit jaar naar Irma Boom toen ik haar feliciteerde met deze zeer prestigieuze tweejaarlijkse internationale prijs voor grafische vormgeving. Het kon ook niet anders, want al haar illustere voorgangers hadden tijdens of kort na het ontwerpen van de covers voor Noorderbreedte prijzen gewonnen. Maar het is duidelijk dat de Noorderbreedte-omslagen daar geen rol in hadden gespeeld.
Geboren en getogen in Lochem volgde Irma Boom (40) daarna de kunstacademie in Enschede. Hoewel ze voor schilderkunst had gekozen werd ze enthousiast voor grafische vormgeving. Irma Boom: ‘Door mijn docent Abe Kuipers ben ik boeken gaan maken. Hij kwam elke woensdagmiddag met een grote Citroën DS uit Groningen en ik keek altijd naar hem ui…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.