Dr. J.D. Plenter is theoloog en dichter/schrijver. Hij publiceert onder de pseudoniemen Haarm Diek in het Gronings en als Ubbo-Derk Hakholt in het Nederlands.

Dit vlakke laand

Dit vlakke laand
het mie nooit neugd
tot springen en daanzen
of bukken en boegen
of op knijen valen.

Mie, slaif, het t bevolen
rechtop te stoan
liekoet te lopen
en kop in de roemte
der veur te holden.

Krekt doarom is mie
dit vlakke laand
van hier tot gunder
en rondom bekeken
zo weerd en zo laif.

Haarm Diek

Dr. J.D. Plenter is theoloog en dichter/schrijver. Hij publiceert onder de pseudoniemen Haarm Diek in het Gronings en als Ubbo-Derk Hakholt in het Nederlands. Onder zijn eigen naam publiceert hij op wetenschappelijk gebied. In de periode tussen zijn geboorte in de stad Groningen (1921) en zijn terugkeer naar die provincie en stad (1985), was hij onder andere predikant, docent niet-westerse cultuurgeschiedenis en directeur van een internaat voor vormings- en o…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden