In Drenthe, in Borger om precies te zijn, woedt al langdurig een hevige strijd rond een nieuw te bouwen Nationaal Hunebedden Informatiecentrum.

Er valt in dit wonderschone land geen enkel project meer te realiseren zonder dat bezwaarprocedures de snelheid ervan ernstig vertragen. Soms stoort me dat, al realiseer ik me dat het sterk gekoppeld is aan de aard van het project, want op andere momenten vind ik deze vertraging uitstekend. Dan kan het me niet lang genoeg duren en hoop ik dat van uitstel afstel komt. Ik ben dus erg selectief in mijn houding ten opzichte van bezwaarprocedures.
Die selectiviteit geldt niet voor de aard van de bezwaren, want ik erger me per definitie dood aan bezwaarmakers die suggereren het algemeen belang te dienen, terwijl ze in werkelijkheid alleen de eigen belangen veilig willen stellen. Zo gebeurt het dat omwonenden van een te vestigen asielzoekerscentrum bezwaar maken, omdat ze vinden dat de omgevin…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden