Op 29 november j.l viel het tijdschrift Noorderbreedte voor de tweede keer in 2001 in de prijzen: de Heemschut Persprijs 2000. In februari was al de Nieuwsblad van het Noorden-prijs uitgereikt, hetgeen een enorme erkenning betekende vanuit Noord-Nederland. De Heemschut persprijs betekent een nationale erkenning voor het beste tijdschrift van Noord-Nederland

De Bond Heemschut, de vereniging tot bescherming van cultuurmonumenten in Nederland, geeft al vijftien jaar ieder jaar persprijzen. Dit jaar werden uit de meer dan veertig genomineerden drie prijswinnaars gekozen. De jury bestond uit NRC-journalist Max van Rooy, voorzitter Wiek Röling, hoogleraar bouwkunde TU Delft, architect Oscar Asten en de journalisten Jaap Kamerling en Ben Kroon.
De eerste prijs van de Heemschut Persprijs 2000 was voor de redactie van het VPRO-radioprogramma Argos, die journalistiek speurwerk doet naar opmerkelijke achtergronden bij het nieuws of zaken die nieuws zouden moeten zijn. De tweede prijs werd gedeeld door Gaspar Janssen van het Volkskrant Magazine van 27-5-2000, voor zijn artikel over de veertien mooiste weidegebieden van Nederland, en de redactie van No…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden