Mooie namen langs het Stadskanaal. In het bruine water ligt een bootje dat Spickeroch II heet. En de cafetaria bij het busstation heet lunchroom.

Döbken Design
Knigge kade,
Knaolster Lorelei.
Mooie namen langs het Stadskanaal. In het bruine water ligt een bootje dat Spickeroch II heet. En de cafetaria bij het busstation heet lunchroom. Daar drinkt men bier en smookt men sigaretten. Mannen in zwarte leren jacks klaverjassen aan de grote tafel. ‘Mot nait, ja’, zegt een vrouw tegen een andere vrouw aan een ander tafeltje.
Misschien Siena in Italië, maar verder ken ik weinig steden die ik mooier vind dan een veenkolonie. Stadskanaal.
En dat Stadskanaal de kroon spant is natuurlijk dankzij dat betoverend ontnuchterende kanaal.
Ik ken ook weinig mensen die het wat dit betreft met me eens zijn. Het clichébeeld dat misprijzend opgevoerd wordt is dat van grauwe, stilstaande wateren in grauw aardappelland, waar de asfaltwegen net zo linia…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden