In welk landschap willen wij leven in 2020? Vragen we ons dat wel voldoende af?

Nederland wordt verbouwd en ook het Noorden timmert aan de weg. Dat wordt vooral letterlijk genomen. Langs snelwegen rijzen bedrijvenpanden als paddestoelen uit de grond. Volgens bestuurders en ondernemers moeten we groeien, want dan houden we welvaart. Ze zeggen dat we ons in het Noorden achtergesteld moeten voelen bij West-Nederland. Dit zo snel mogelijk inhalen is de bestuurlijke keuze. Deze visie is neergelegd in Het Kompas voor het Noorden: het plan om de ‘hoge’ werkloosheid te bestrijden. In het plan zijn Kernzones aangegeven langs diverse snelwegen waar nieuwe bedrijven zich moeten concentreren. Er zijn programma’s voor stedelijke ontwikkelingen, voor extra woningbouw en men wil een vitaal platteland. Er zijn hierover bestuurlijke afspraken met het Rijk; de ideeën zijn dan ook ov…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.