De mooiste entree van Westerwijtwerd is vanuit het oosten. En voor wie de landelijke rust die het dorp uitstraalt een uitnodiging is om nog wat langer te blijven, kan, direct over de brug links, terecht in het huiskamercafé van Tinus en Eke.

Eén kilometer ten zuiden van het wierdendorp Middelstum op het Groninger Hogeland ligt het dorpje Westerwijtwerd. Een bescheiden nederzetting van een twintigtal woningen en een enkele boerderij, gevat in de contouren van een kerk en een molen, gelegen aan de strakke kanaallijn van het Westerwijtwerdermaar. De smalle weg ernaartoe slingert door grote kavels grasland op zware klei. De mooiste entree van Westerwijtwerd is vanuit het oosten. Het dorp toont van daaruit zijn aantrekkelijkste kant. Bovendien geeft de brug over het maar je het gevoel dat je door de voordeur binnenkomt. En voor wie de landelijke rust die het dorp uitstraalt een uitnodiging is om nog wat langer te blijven, kan, direct over de brug links, terecht in het huiskamercafé van Tinus en Eke.
Met enige aarzeling zoek je a…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden