Onder de titel Stad geen stad, water geen water verscheen verleden jaar een kostelijk boekje over de Blauwe Stad. Het boekje is het resultaat van een strenge selectie van foto's van Ton Broekhuis.

De Blauwe Stad, het idee van Jan Timmer en Wim Haasken, is een nieuw te ontwikkelen woon-, en recreatiegebied in het Oldambt, binnen een ring gevormd door de plaatsen Midwolda, Oostwold, Finsterwolde, Beerta en Winschoten. Een deel van het gebied, dat voorheen een landbouwfunctie had, zal daartoe onder water worden gezet. Het plan werd door oud gedeputeerde Gerard Beukema omarmt, wat de huidige gedeputeerde Marc Calon aanvankelijk betitelde als het plasje van Beukema. Hoewel hij daar nu als voorzitter van de Stuurgroep Blauwe Stad genuanceerder over denkt, vindt Calon de ontwikkeling van Meerstad interessanter, en dat is terecht. De droom van Timmer en Haasken is realiteit geworden, overigens anders dan de twee hadden bedacht, maar een prachtig natuur- en recreatiegebied wordt geschapen…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.