In de ongeveer twintig jaar dat Siebe Jan Bouma (1899) als architect verbonden was aan de Groningse Gemeentewerken, heeft hij vele grotere en kleinere gebouwen ontworpen die door hun vindingrijke constructies en speelse accenten nog steeds tot de verbeelding spreken.

In de ongeveer twintig jaar dat Siebe Jan Bouma (1899) als architect verbonden was aan de Groningse Gemeentewerken, heeft hij vele grotere en kleinere gebouwen ontworpen die door hun vindingrijke constructies en speelse accenten nog steeds tot de verbeelding spreken. Het voormalig politiebureau aan het Zuiderdiep (thans onderkomen van de dienst Ruimtelijke Ordening), schoolgebouwen aan de J.H. Janssenstraat, Parkweg, Zaagmuldersweg en Oliemuldersweg, trafohuisjes en urinoirs dragen de signatuur van zijn vakmanschap en getuigen van zijn gevoel voor menselijke maat. Vooral dit laatste maakte hem tot een uitzonderlijk architect. Functionaliteit en esthetiek zijn in zijn ontwerpen niet los te zien van emotioneel beleven. Stijl, vormprincipes en zelfs materialen waren voor hem toch in de eer…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden