Middelbare mannen in kaki kortebroek, hun vrouwen in dezelfde kleur. Als ze niet fietsen door de bossen lopen ze, de vrouw voorop, langs de etalages van de winkels aan de Grote Brink.

Middelbare mannen in kaki kortebroek, hun vrouwen in dezelfde kleur. Als ze niet fietsen door de bossen lopen ze, de vrouw voorop, langs de etalages van de winkels aan de Grote Brink.
Doelloos.
De vrouw kijkt binnen, de man staart naar buiten. Ansichtkaarten bij de boekhandel, Drentse heidekoek bij de bakker, een Kwalitaria in de Hoofdstraat. Aan weerszijden van de balie van de VVV staan een vrouw en een man te roddelen over een kennelijk scandaleuze dorpsgenoot. Maar op het moment dat de onthulling zal komen zegt de man: ‘Nou, dan hoef ik jou niks meer te vertellen zeker.’
Borger-Odoorn is dit jaar de culturele gemeente van Drenthe. Tot eind augustus kun je er elke donderdagavond in de avondschemer fietsen langs met fakkels verlichte hunebedden en er een vers declameren. Of vijftien sc…

Trefwoorden