Sinds 17 mei 2002 is het gevarieerde landschap rond het Zuidlaardermeer het decor van een avontuurlijk spel: Letterboxen.

In het Noordlaarderbos trekt een schoolklas er een middag op uit om te letterboxen. Het speuren naar de boxen en het oplossen van de cryptische clues vinden ze het leukst. Samen kom je een heel eind. Sommigen ontpoppen zich tot echte speurneuzen. En dat is ook wel nodig, want lang niet alle boxen zijn makkelijk te vinden. Bij het vinden van de eerste box klinkt er luid gejuich. ‘Yes, we hebben hem gevonden!’ Onderweg wordt er driftig gezocht naar de vier verschillende dennenappels die in het bos te vinden zijn. En dan staan ze ineens oog in oog met Schotse Hooglanders en wilde paarden. Een bijzondere belevenis.

Verzamelen van stempels
Letterboxen is nieuw in Nederland. Dit verslavende spel vindt zijn oorsprong in Engeland. Daar zijn dan ook al duizenden mensen in de ban van letterboxi…