Rutger Kopland (ps. voor Prof. Dr R.H. van den Hoofdakker) werd in 1934 geboren in Goor, studeerde medicijnen in Groningen en was aldaar tot zijn emeritaat hoogleraar psychiatrie. Hij woont in Glimmen.

Een tuin in de avond

Er gebeuren dingen hier en ik ben de enige
die weet welke

ik zal ze noemen en ook zeggen waarom

er staat een oude tuinbank onder de appelboom
er ligt een oude voetbal in het gras
er komen oude geluiden uit het huis
er is oud licht in de lucht

dit gebeurt hier: een tuin in de avond

en wat je niet hoort en niet ziet – de plekken
waar we kuilen groeven en
die huilend dichtgooiden

ik vertel dit omdat ik niet alleen wil zijn
voordat ik het ben

Rutger Kopland, uit: Tot het ons loslaat.

Rutger Kopland (ps. voor Prof. Dr R.H. van den Hoofdakker) werd in 1934 geboren in Goor, studeerde medicijnen in Groningen en was aldaar tot zijn emeritaat hoogleraar psychiatrie. Hij woont in Glimmen.
Vanaf 1966 publiceerde hij een twaalftal gedichtenbundels, waaronder Wie …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden