Wie kent hem niet: Sjors Visscher, de wit gelokte, praatgrage persfotograaf van het Nieuwsblad van het Noorden. 75 jaar is hij en nog hartstikke vitaal.

Heel precies weet hij wat hij wil fotograferen. Via Bedum en Onderdendam komen we bij Schaiftil, een bruggetje over de Warffumermaar, waar deze zich splitst met de Delthe of Usquerdermaar op de grens van de gemeenten Bedum en Eemsmond. In de bocht van de weg wordt daar de eerste foto gemaakt. Sjors Visscher: ‘Als ik naar Warffum moest om een foto te maken, dan reed ik altijd terug langs mooie binnenweggetjes, zoals deze. Ik heb hier talloze malen gestaan en genoten van het landschap.’
Visscher is geboren en getogen in Groningen. Het gezin Visscher telde vier zonen. De oudste woont in Alkmaar en de andere drie in Groningen, Sjors de fotograaf, Guus de journalist en Nico de tekenaar/cartoonist. Sjors is zijn arbeidzame leven begonnen als leerling boekbinder, maar werd al spoedig fotograaf…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden