Even ten zuiden van het noord Groningse dorp Middelstum, daar waar het Westerwijtwerdermaar en het Boterdiep bij elkaar komen, ligt het kanaalstreekje Fraamklap. Vlak bij de brug (klap) over het Boterdiep ligt het café met de naam Tuitman, genoemd naar de in 1994 overleden eigenaar Eiko Tuitman. Samen met zijn vrouw Harmke hield Eiko vanaf 1956 het café draaiende

Even ten zuiden van het noord Groningse dorp Middelstum, daar waar het Westerwijtwerdermaar en het Boterdiep bij elkaar komen, ligt het kanaalstreekje Fraamklap. Een kleine nederzetting van enkele woningen en een boerderij. Het nabijgelegen industrieterrein dat vanouds bij Fraamklap hoort, valt naast het idyllische dorpsbeeld wat uit de toon vanwege de grote moderne bedrijvenvestigingen. Van alle nijverheid en nering die Fraamklap vroeger kende, kuiperij, smederij, slagerij, kalkbranderij, scheepswerf en steenfabriek, is alleen het café gebleven. Vlak bij de brug (klap) over het Boterdiep ligt het café met de naam Tuitman, genoemd naar de in 1994 overleden eigenaar Eiko Tuitman. Samen met zijn vrouw Harmke hield Eiko vanaf 1956 het café draaiende. Het was vanaf die tijd tot 1980 een dru…

Trefwoorden