[1]
Er wordt veel gefluisterd en veel gefantaseerd over die ene mythische plek ergens in het Noorden van wat men de Lage Landen noemt. Er zou zich daar een paradijs bevinden vol met witte schimmel. Witte schimmel is een essentieel onderdeel van de kaboutercultuur. Het is daarom dat er bijna heilig gedacht wordt over deze plek.
Na veel gezoek op oude kaarten staat vast dat de juiste plek zich bevindt in het deel dat Friesland heet. Er is daar een plaats die geen dorp is en geen stad, maar hij heeft een enorme aantrekkingskracht op de lokale bevolking en op mensen uit het ganse land. Er komen daar twee wateren samen en wanneer de omstandigheden juist zijn en het landschap wit, zullen er zich daar duizenden mensen verzamelen. Volgens de Friezen, zo begrijpen de kabouters, is die plek en da…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.