Jan Siebo Uffen (1942) werd geboren in Noordlaren. Hij schrijft echter in het Oldambtsters, de taal van zijn Winschoter ouders.

Boertang

Boertang. En doar bie t olde volk,
doar t schienboar vaaileg was,
doar leerde men maank kerk en kolk
wat vrede maint. Moeras.

Jan Siebo Uffen

Jan Siebo Uffen (1942) werd geboren in Noordlaren. Hij schrijft echter in het Oldambtsters, de taal van zijn Winschoter ouders. Uffen is docent Nederlands aan de Pedagogische Academie in Groningen. Tijdens zijn lessen besteedt hij regelmatig aandacht aan het Gronings. Met zijn gedicht Janman Graim zijn een paar generaties Pabo-leerlingen opgegroeid.
Al vroeg werden gedichten van hem gepubliceerd in tijdschriften als Twijspaalk (1965) en Maandblad Groningen. Later verschenen verhalen en gedichten van zijn hand in de tijdschriften Krödde (sinds 1982) en Toal en Taiken (sinds 1983) en in het Nieuwsblad van het Noorden, waarin hij eind …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden