'Kom, ga je mee naar Lhee? Nee, ik ga liever naar Diever, of verder naar Vledder! En spring als een vlo naar Dwingeloo!' Dit rijmpje zeiden mijn broertjes en ik altijd op als we in de omgeving van Dwingeloo fietsten.

‘Kom, ga je mee naar Lhee? Nee, ik ga liever naar Diever, of verder naar Vledder! En spring als een vlo naar Dwingeloo!’ Dit rijmpje zeiden mijn broertjes en ik altijd op als we in de omgeving van Dwingeloo fietsten. Wat een pret! We waren dan aan het logeren bij pake en beppe, in de stacaravan op camping de Noordster. Misschien een beetje raar om een pake en beppe in hartje Drenthe aan te treffen, maar daar waren we ons toen nog niet van bewust. We vonden het prachtig. In onze ‘woonomgeving’ (de Noordoostpolder) had je niet zulke mooie plaatsnamen. En ook niet zo’n fantasierijke omgeving. In het bos rondom de Noordster was bijvoorbeeld een heuse vijfsprong in het bos. Daar zochten we altijd naar de zesde en zevende weg, net als in de spannende tv-serie De Zevensprong. Ook kon je hele s…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden