Half Nederland kent Marum van de verleiding langs de A7 waar een bord 'schnitzels als deurmatten' belooft in petit-restaurant De Vluchtheuvel. Desondanks plaatste het weekblad Elsevier Marum helemaal onderaan op de lijst van aantrekkelijke gemeenten.

Half Nederland kent Marum van de verleiding langs de A7 waar een bord ‘schnitzels als deurmatten’ belooft in petit-restaurant De Vluchtheuvel. Desondanks plaatste het weekblad Elsevier Marum helemaal onderaan op de lijst van aantrekkelijke gemeenten. Wethouder Boeke Boekema van Marum vond het jammer en onrechtvaardig dat Marum zo in de publiciteit kwam. Tegen het Dagblad van het Noorden zei hij: ‘Zeker als je er als gemeentebestuur van overtuigd bent dat je een gemeente hebt met hoogwaardige voorzieningen. Dan denk ik niet alleen aan een dansgelegenheid als De Kruisweg, maar ook aan het marktplein en de winkelvoorzieningen in het centrum van Marum.’
En laat dat nou net het lelijkste zijn wat de wethouder had kunnen noemen, dat centrum van Marum. Van welke van de twee kanten je ook komt…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden