Groove Street, Muziek met Trox, Huus en Hiem, Kerknieuws, Radio Rangers en Over de heerd bi'j zijn radioprogramma's die te beluisteren zijn bij Odrie, de lokale omroep Oost-Stellingwerf.

In de woonkamer van Betten in Elsloo staat de fax aan en is het geruis van de computer constant op de achtergrond hoorbaar. Een opnamesetje staat stand-by. Als hoofdredacteur van Odrie gaat hij er nog regelmatig op uit om nieuws uit de omgeving te verslaan. Hij komt overal en kent iedereen. Odrie plukt daarvan de vruchten.
Als er een gat in de programmering gevuld moet worden of er wat gebeurd is waar een leuk onderwerp in zit, gaat Betten eropuit. Belangrijkste criterium is dat het voor een breed publiek interessant moet zijn: Betten benadrukt dat de lokale omroep midden in de samenleving en vooral dicht bij het publiek moet staan. Dat houdt in dat hij bijvoorbeeld een opening van een historische tentoonstelling in Ravenswoud bijwoont, maar ook aanwezig is bij raadsvergaderingen. Dat h…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden