Honderden malen ben ik er geweest, nu eens 's zomers op een zonovergoten strand, dan weer 's winters in de sneeuw, ik heb er geschaatst, weken in de regen gekampeerd, wat al niet, hittegolf, natte en mistige herfstdagen, storm en ontij, drijfijs op de Waddenzee. Oerol zegt me niets. Terschelling des te meer.

Honderden malen ben ik er geweest, nu eens ’s zomers op een zonovergoten strand, dan weer ’s winters in de sneeuw, ik heb er geschaatst, weken in de regen gekampeerd, wat al niet, hittegolf, natte en mistige herfstdagen, storm en ontij, drijfijs op de Waddenzee. Oerol zegt me niets. Terschelling des te meer, mijn roots, natuur, vrijheid, je niet met andermans zaken bemoeien en meer nog anderen niet met jouw zaken en alles omringd door de zee, het mooiste en machtigste natuurverschijnsel op aarde. En pakken wat je pakken kunt, want het kan wel maanden duren eer de zee het strand weer vult met waardevolle en vooral praktische spullen.
Mijn laatste ervaring was nieuw. Op weg naar de pôlle voor een week met vrouw en kinderen op een boot bij min drie, met een zicht van nog geen twintig mete…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden