Ten zuiden van Joure, aan de noordwestkant van het Tjeukemeer ligt het 195 inwoners tellende dorpje Doniaga. Het zou mij niets verbazen als dit het meest kinderrijke dorp van Fryslân is. Er wonen hier veel jonge gezinnen met kleine kinderen, onder wie Carla en Peter Hartlief met hun twee dochtertjes. In december 1996 kochten zij het café, dat toen niet als zodanig in gebruik was. Café De Wiel is nu, zij het alleen op afspraak, de enige voorziening in Doniaga; alle winkels, de school en de kerk zijn verdwenen.

Ten zuiden van Joure, aan de noordwestkant van het Tjeukemeer ligt het 195 inwoners tellende dorpje Doniaga. Het zou mij niets verbazen als dit het meest kinderrijke dorp van Fryslân is. Er wonen hier veel jonge gezinnen met kleine kinderen, onder wie Carla en Peter Hartlief met hun twee dochtertjes. In december 1996 kochten zij het café, dat toen niet als zodanig in gebruik was. Café De Wiel is nu, zij het alleen op afspraak, de enige voorziening in Doniaga; alle winkels, de school en de kerk zijn verdwenen.
De uitbaters van de meeste huiskamercafés zijn oudere mensen die geen opvolgers hebben, maar Peter en Carla Hartlief zijn 32 en 30 jaar oud. Ze hebben ook iedere een drukke baan: Peter werkt in de bouw en Carla is verpleegkundige en werkt ’s avonds.

Voordat de Hartliefs het etabl…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden