Herman Conens is luchtfotograaf, die Aerophoto Eelde bestiert, samen met zijn assistente José Geling. Het bedrijf heeft een immens archief, waarvan geografen, landschapsarchitecten, archeologen en planologen gebruik van kunnen maken.

In 1963 kreeg de toen 24-jarige fotograaf Herman Conens, geboren en getogen in Hoogezand, een vergunning voor het maken van luchtfoto’s. Zijn werkterrein is heel Nederland, maar de meeste foto’s heeft hij toch in het Noorden geschoten. ‘De eerste luchtfoto maakte ik in 1961, dus nog voor ik de officiële vergunning had, van het Natuurkundig Lab aan de Westersingel in Groningen. De volgende opdracht was de aardappelmeelfabriek van W.A. Scholten in Foxhol. Ik fotografeerde toen nog voor Luchtreclame Eelde en in 1968 heb ik Aerophoto Eelde opgericht als zelfstandig bedrijf met een locatie op Eelde. Aanvankelijk huurde ik een vliegtuig, maar in 1973 kocht ik een tweedehands Cessna 150 voor 30.000 gulden. Na twee jaar heb ik een nieuwe Cessna gekocht voor 65.000 gulden en ik kreeg voor mijn o…

Trefwoorden