Over twaalf jaar, in 2015, zal Nederland voor het eerst meer dan 17 miljoen inwoners tellen. Momenteel stopt de teller bij 16,2 miljoen. Volgens het CBS zullen we de 18 miljoen niet halen, want voor het jaar 2050 is een inwonertal van 17,6 miljoen berekend.

Zelfs het Jeugdjournaal leverde in januari een bijdrage aan de televisiedemocratie. Kinderen gingen in gesprek met politici. Gerrit Zalm kreeg de vraag voorgelegd of Nederland vol is. Hij antwoordde bevestigend. De daaropvolgende vraag was waarom Zalms partij dan nog steeds meer nieuwe wegen aan wil leggen.
Ik genoot en dacht tegelijkertijd aan een artikeltje dat ik onlangs las en waarin de jongste prognoses van het Centraal Bureau voor de Statistiek op een rij werden gezet. Over twaalf jaar, in 2015, zal Nederland voor het eerst meer dan 17 miljoen inwoners tellen. Momenteel stopt de teller bij 16,2 miljoen. Volgens het CBS zullen we de 18 miljoen niet halen, want voor het jaar 2050 is een inwonertal van 17,6 miljoen berekend.
In hetzelfde bericht werd melding gemaakt van het feit dat …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden