Driek van Wissen, leraar, zo staat er in het telefoonboek. Een wat saaie betiteling voor een duizendpoot. Leraar oké, inderdaad docent Nederlands vanaf 1968 aan het Dr. Aletta Jacobscollege in Hoogezand. Maar wat te denken van dichter, taalpurist en betweter, sigarenroker en levensgenieter, bekend van radio en tv, van Binnenlandse Zaken en Tien voor Taal, de Dikke Driek, van sonnetten, sonnettines en sonnettetten.

OP DE RAILS
Mijn trein gaat ogenschijnlijk rijden,
Want spoorwagon na spoorwagon
Links op een parallel perron
Zie ik langs mijn coupéruit glijden.
Maar dan verbreedt de horizon
En blijkt dat ik mij liet misleiden:
De trein is weg ter linkerzijde
En ik sta nog op het station
Zo worden wij wel meer bedrogen:
Wij zijn op reis, zo menen wij
En maken voortgang zienderogen,
Doch richten wij de blik opzij
Dan staan wij stil en onbewogen.
Het leven gaat aan ons voorbij.
Driek Van Wissen

Driek van Wissen, leraar, zo staat er in het telefoonboek. Een wat saaie betiteling voor een duizendpoot. Leraar oké, inderdaad docent Nederlands vanaf 1968 aan het Dr. Aletta Jacobscollege in Hoogezand. Maar wat te denken van dichter, taalpurist en betweter, sigarenroker en levensgenieter, bek…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden