Hoofdredacteur van Noorderbreedte Jan Abrahamse heeft voor zijn verdiensten op het gebied van natuur, landschap en cultuurhistorie op 17 april in Eelde de Harry de Vroome-penning gekregen van de gelijknamige stichting i.o.

Hoofdredacteur van Noorderbreedte Jan Abrahamse heeft voor zijn verdiensten op het gebied van natuur, landschap en cultuurhistorie op 17 april in Eelde de Harry de Vroome-penning gekregen van de gelijknamige stichting i.o. Landschapsbeheer Drenthe ontving – naast een penning – 10.000 euro voor zijn hoogstamfruitbomen-project, waarbij vrijwilligers deze bomen onderhouden en nieuwe exemplaren planten. Een aanmoedigingsprijs van 5.000 euro ging naar het project Domineespaadje in Havelte. Hier is een aantal kerkenraadsleden samen met de Historische Vereniging Havelte anderhalf jaar bezig geweest om dit in onbruik geraakte pad uit 1672 te herstellen.

De prijzen werden voor het eerst uitgereikt en zijn genoemd naar de Drentse landschapsarchitect Harry de Vroome (1921-2001). Het betreft een …

Trefwoorden