‘Voelt u de urgentie?’ Met een loopmicrofoon in de hand en met behulp van een stapel sheets spreekt de gerenommeerde stedenbouwkundige Riek Bakker eind april de gemeenteraad van Assen indringend toe over de noodzaak tot ruimtelijke en economische samenwerking in de Regio Groningen-Assen. Ze was eerder die maand ook al op bezoek in Noordenveld, Zuidlaren, Bedum, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Slochteren, Winsum, Ten Boer, Zuidhorn en Groningen. En bij de statenleden van de twee betrokken provincies.
Haar optredens vonden plaats in het kader van de ‘actualisatie’ van de Regiovisie Groningen-Assen 2030. Deze visie dateert van 1996 en bevat tal van gemeenschappelijke toekomstplannen op het gebied van woningbouw, infrastructuur, economische ontwikkeling, waterbeheer en versterking van nat…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.