Cornelia Slotemaker de Bruine-de Jong was van 1894 tot 1897 domineesvrouw in Haulerwijk. Haar man had uit negen 'beroepen' kunnen kiezen, negen plaatselijke kerken die hem als hervormd predikant wilden hebben.

Cornelia Slotemaker de Bruine-de Jong was van 1894 tot 1897 domineesvrouw in Haulerwijk. Haar man had uit negen ‘beroepen’ kunnen kiezen, negen plaatselijke kerken die hem als hervormd predikant wilden hebben. Maar, beschreef ze later tegenover haar kinderen, ‘vader koos het kleinste en leelijkste en het moeilijkste; op de kaart was de naam niet te vinden.’
Noorderbreedte presenteerde onlangs een speciaal Boerderijennummer en deed dat te Een-West in Restaurant De Drie Provinciën met onder andere een discussie over Landelijke Lelijkheid.
Daar zijn ook hier genoeg voorbeelden van, maar de plek zelf, het punt waar Groningen, Friesland en Drenthe elkaar treffen, is er eentje van gekende schoonheid. Op de zandrug tussen de hoge veenmoerassen joegen vijftienduizend jaar geleden jagers op wild…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden