Vroeger was het café onderdeel van een boerderij, waarin tevens een kruidenierswinkel en een timmerbedrijf waren gevestigd. Aan het eind van de negentiende eeuw werd er een verdieping op het cafégedeelte geplaatst. In deze bovenzaal gaven de rijke boeren van Niehove toneel- en theatervoorstellingen, feesten, dansavonden en ook hielden ze er vergaderingen. De benedenverdieping was voor de middenstanders en arbeiders. Vroeger waren er overigens meer café’s in Niehove.
Plaatselijke verenigingen vergaderen nog steeds in het café en er wordt regelmatig gekaart. Biljarten wordt niet zo veel meer gedaan. De plaatselijke leermeester is er mee gestopt. In de bovenzaal worden nog altijd theatervoorstellingen gegeven en twaalf keer per jaar organiseert Ria Bruning met een handvol Niehovers een muziekavond, waarop niet alleen bijna alle dorpelingen aanwezig zijn, maar ook veel mensen uit de wijde omgeving. In Eisseshof wordt ook gekookt voor grotere groepen die hier komen vergaderen of op doorrit zijn door Middag Humsterland. Volgens Ria Bruning komen er naast inwoners ook veel toeristen, die bij mooi weer op het terras een consumptie nuttigen.
Café Eisseshof is het gehele jaar geopend. De openingstijden zijn van april tot oktober van woensdag tot en met zondag, vanaf 10.00 uur. In de wintermaanden is het café behalve op maandag en dinsdag ook op woensdag gesloten.

Trefwoorden